nanofiltry Reda

nanofiltry Reda

Reda Polska, andritz, gea Polska, wirówka do soku, wirówka, wirówka przemysłowa, klasyfikator, system UHT, system CIP, Termowinifikator, pasteryzator rurowy, pasteryzator htst, parownik, parownik wielofunkcyjny, filtr wirówkowy, filtr odśrodkowy, odwrócona osmoza, destylator niskotemperaturowy, destylator frakcyjny, deareator, prodoreko, reda Spa polska

Nanofiltracja

Dzięki wieloletniemu doświadczeniu i stałej współpracy z naszymi klientami, tworzymy jednostki nanofiltracyjne do obróbki serwatki i mleka:

– serwatka mleczna. Po odpowiednim wyjaśnieniu, pasteryzacji i skimmowaniu, serwatkę można rozdzielić na dwie frakcje: retentat zawierający praktycznie wszystkie substancje stałe (białka serwatkowe, laktozę i sole) i permeat zawierający praktycznie wodę i dużą część chlorku sodu (jeśli występuje w wysokich stężeniach). ilość w serwatce / serwatce, proces nanofiltracji jest wręcz podobny do odwróconej osmozy, z tą różnicą, że w odwróconej osmozie wszystkie substancje rozpuszczone są skoncentrowane, podczas gdy w nanofiltracji zawartość sodu jest niższa). W przypadku, gdy stężenie ma za cel ostateczny przygotowanie proszku lub koncentratu w płynie przeznaczonego do żywienia ludzi lub zwierząt, bezwzględnie zaleca się NF, ponieważ jego zawartość sodu w proszku jest niższa o co najmniej 40% (może to być osiągnął 8% sodu w stanie suchym).

Reda Polska, andritz, gea Polska, wirówka do soku, wirówka, wirówka przemysłowa, klasyfikator, system UHT, system CIP, Termowinifikator, pasteryzator rurowy, pasteryzator htst, parownik, parownik wielofunkcyjny, filtr wirówkowy, filtr odśrodkowy, odwrócona osmoza, destylator niskotemperaturowy, destylator frakcyjny, deareator, prodoreko, reda Spa polska

– mleko (całe lub odtłuszczone). W tym przypadku obowiązuje to samo, co w przypadku mleka z odwróconą osmozą. Przetwarzanie nanofiltracji, w przeciwieństwie do zatężania za pomocą ultrafiltracji, umożliwia przygotowanie wstępnie stężonego mleka zawierającego całą laktozę, a zatem przejście do późniejszego wytwarzania sera, otrzymując związki takie jak budynie lub słodki kremowy ser, bardzo odpowiedni do żywności dla niemowląt.